Blog

PROGRAM

 MENTOR PESNIŠKIH DELAVNIC JE dr. DAVID BEDRAČ.

sobota, 26. 11. 2016

9:30

pozdrav in sprejem udeležencev 17. PO v Dvorcu Bukovje

(Robert Preglau, Barbara Žvirc)

10:00-12:30

pesniška delavnica št. 1:
dr. David Bedrač
Ostri verzi, tope pesmi I

13:00

kosilo

15:00-17:30

pesniška delavnica št. 2:
dr. David Bedrač

Ostri verzi, tope pesmi II

18:00-19:30

priprave na literarni nastop

19:30

LITERARNI VEČER VSEH UDELEŽENCEV 17. PO
z glasbenim intermezzom:

Jasmina Mandl, vokal

Žan Grabner, kitara

Na literarnem večeru bo razglašen najizrazitejši avtor 17. PO, zmagovalci
6. natečaja Mlade pesniške olimpijade za najboljšo otroško pesem na temo
»Svet se vrti, vrti, vrti …« in zmagovalci 3. fotonatečaja #fotopoezija na temo »Rima«.

Nočitev je za vse udeležence 17. PO organizirana v Dvorcu Bukovje.
Zaradi lažje organizacije prevoza lahko brezplačno prenočite že v petek, 25. novembra 2016.

Prav tako ste v petek, 25.11., vabljeni na predstavitev pesniške zbirke Zlate, v kateri je objavljena poezija zmagovalcev prvih petnajstih olimpijad, obogatena s foto prispevki sodelujočih na natečaju #fotopoezija. Predstavitev bo v KMKC Kompleks na Ravnah na Koroškem ob 20. uri.

nedelja, 27. 11. 2016

9:00-10:00

zajtrk

10:00-14:00

pesniška delavnica št. 3:
dr. David Bedrač

Arhitektura in arheologija poezije

14:30

zaključek 17. PO 

Organizator si pridržuje pravico do kasnejše spremembe programa zaradi morebitnih
tehničnih ali drugih tehtnih razlogov.

PO je za vse izbrane prijavljene kandidate brezplačna
(delavnice, prehrana, nočitev),

poravna se samo simbolična kotizacija v višini 15€ na kraju dogodka,
ki pa se povrne s knjižno nagrado.

16. Pesniška olimpijada bo v znamenju presenečenj, novosti in malih norosti. Te slednje se kažejo predvsem v vedno novih idejah, ki kipijo iz naše ekipe, ki se vsako leto še mičkeno razširi. In te ideje so norosti zato, ker sami sebi nalagamo še več dela (pač ne moremo iz svoje kože), še več nalog in zadolžitev. Ampak je trud potem vsako leto po zaključku projekta, se pravi pesniško-fotografskega vikenda, poplačan v večkratnikih predhodnih jamranj, solz in polnočnih klicev na pomoč. Še dobro, da se je letos projektu kot podpornik pridružila Spletna agencija Si-TEAM, brez njih, bolj natančno Marka in Boštjana, našega prvega presenečenja (novosti, norosti) ne bi bilo. Dolgih 6 let je nekje zadaj v mislih tlela želja po spletni strani. In letos smo jo s skupnimi močmi, ah, koga farbam, predvsem s pomočjo že omenjenih fantov in naše Maje, seveda, končno uresničili. Juhej! In hip-hip, hura! Za vse tri!

Na jubilejno 15. Pesniško olimpijado se je prijavilo 22 dijakov in študentov iz cele Slovenije, dvodnevnih delavnic, ki so potekale 22. in 23. novembra 2014, pa se je udeležilo 14 prijavljenih. Njihov mentor je bil že tretje leto zapored pesnik, urednik in literarni mentor David Bedrač, saj se je z mladimi, nadobudnimi pesniki odlično ujel že prvo leto. Pesniški vikend je potekal v Dravogradu, v dvorcu Bukovje, ki prijatelje Pesniške olimpijade prijazno gosti že vse od leta 2009.

Udeleženci, ki so imeli omenjeni vikend z mentorjem 3 pesniške delavnice, so bili: Eva Oblakovič (Škofja Loka), Helena Zemljič (Jurovski Dol), Laura Pust (Mirna peč), Maja Milošević (Črna na Koroškem), Martina Fridl (Lenart), Meta Gantar (Poljana), Natalija Milovanović (Ljubljana), Nejc Pačnik (Slovenska Bistrica), Neven Borak in Tina Fekonja (Ptuj), Petra Skušek (Ljubljana), Sara Fabjan (Grosuplje) ter Barbara Mastnak in Urška Kramberger (Dobrna).

Ja, ja, bolj se približuje november in z njim naš olimpijski vikend, bolj postajam navdušena nad sprehodi v nostalgična prejšnja leta. Sploh v tem času, ko so se pripravljale vsebine za našo spletno stran. Nič posebnega ni drugače november, če odštejemo pesnikovanje, pa vendar prinese vonj po spominih. In če se pred njim zgodi še kaj navdihujočega, kot je bilo že toliko slovenjegraških Uršk (Festival mlade literature Urška) ,se  še toliko bolj zatrese spominska plošča. Tudi letošnja Urška, ki se obeta naslednji petek, 16.10.2015, bo, verjamem, še bolj zabrenkala na stare strune, pritisnila na prave gumbe in požgečkala po podplatih ... 

Pesniška olimpijada
Bukovje 13
2370 Dravograd

Tel: 051 634 961

E-pošta: barbara.zvirc@hotmail.com

Partnerji Pesniške olimpijade

© 2018 Spletna agencija Si-TEAM - Digitalni marketing