Ekipa

Barbara Žvirc

Vodja projekta Pesniška olimpijada od leta 2009, prej udeleženka številnih pesniško-olimpijskih vikendov & zlata olimpijka. Z razširjeno ekipo projekta PO je najprej leta 2011 projektu priključila prvi Artmarket in prvo Mlado pesniško olimpijado za osnovnošolce. Slednja je postala stalnica projekta in skupaj s fotografskim natečajem #fotopoezija, priključenim v 2014, sestavlja jesensko druščino razpisov za pesniški in fotografski podmladek. Ponosna mamica male Ize, pesnica, velika ljubiteljica slovenske pisane besede, še posebej poezije, neumorna bralka in kulturna odvisnica, prostovoljka, RisaRadmanca in kafetarca z organizacijsko žilico.

Maja Visinski Andrejc

Desna roka Pesniške olimpijade, bivša udeleženka PO & zlata olimpijka, žirantka Mlade pesniške olimpijade, zaslužna za našo CGP, kreativne rešitve, oblikovanje spletnih vsebin in tiskovin. Žena, mama legende in falota, odvisnica od kave, pesnica, ki piše pretežno erotično poezijo. Po srcu - in poklicu - se uvršča v kategorijo UX & SM & web, po prostočasnih dejavnostih pa v kategorije art & DIY, geocatching, gorsko kolesarjenje, orientacija in jadranje. Zmeraj za akcijo, zabavo, nove izzive in 'tumarije'. Prijateljica za obdržat!

Robert Preglau

Koordinator Območne izpostave Dravograd pri Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti. Služba mu je hkrati tudi izziv, saj je delo v kulturi izjemno pestro in kreativno, predvsem pa nenehno spodbuja k novim idejam in zamislim. OI Dravograd je soorganizator pesniških olimpijad od vsega začetka, Robert pa se je kot vodja izpostave Pesniški olimpijadi pridružil leta 2006. Je logistični čarovnik, rama za zjokat in dežurni telefonist, šofer in še kaj po potrebi.

Matic Borković

Matic je svojo fotografsko kariero zastavil že kot študent in kmalu ugotovil, da je ravno ta pot zanj tista prava. Po nekaj letih študentskih in priložnostnih del s fotoaparatom v roki je postavil svoje
podjetje Foto Čorba, ki danes uspešno deluje na različnih področjih fotografije, videografije, foto-izobraževanj in še česa. Je umetnik, ki tudi v vsakdanjem življenju išče takšne in drugačne motive za kar najboljše
fotografije. Ustvarja na področju poročne, družinske, studijske, modne in komercialne fotografije, zadnje čase pa ga je pritegnil tudi video svet, kar je le še dodatno obogatilo podjetje Foto Čorba. Kot človek mnogih talentov in izkušenj pri Pesniški olimpijadi sodeluje kot ključni člen foto natečaja #fotopoezija in deli svoje znanje z mladimi nadobudnimi fotografi.

Katja Smolar

Katja je drugi del Foto Čorba. Kmalu magistra etnologije in kulturne antropologije, že od nekdaj pa pravi knjižni molj. V zadnjih nekaj letih je svojo strast našla v fotografiji, najprej kot navdušena amaterska fotografinja, ki je v objektive različnih fotoaparatov (pa tudi s telefonom) lovila predvsem razne motive v naravi in doma, zadnje čase pa razvija svoje fotografsko oko skupaj z Maticem v okviru Foto Čorba, najbolj na področju poročne in družinske fotografije. Zase pravi, da je zmožna videti lepoto tudi v najbolj preprostih stvareh, česar se drži tudi pri fotografiji. Pri Pesniški olimpijadi sodeluje kot članica komisije pri izboru najboljših fotografij.

Pesniška olimpijada
Bukovje 13
2370 Dravograd

Tel: 051 634 961

E-pošta: barbara.zvirc@hotmail.com

Partnerji Pesniške olimpijade

© 2018 Spletna agencija Si-TEAM - Digitalni marketing